Over Ameland

Ameland, de diamant van de Wadden 

Ameland, de waddendiamant

Ameland is één van de vijf Waddeneilanden en is een zeldzaam stukje natuur in Nederland. De natuur is zelfs uniek in de wereld. Met prachtige panoramische uitzichten, ongerepte flora en fauna, het voortdurende ritme van eb en vloed en de eindeloos lijkende stranden maakt Ameland een diamant in de Waddenzee. 

Uniek in de wereld 

Je wist natuurlijk dat de Waddenzee een uniek stukje natuur in de wereld is. Maar wist je ook dat het het grootste getijdensysteem ter wereld is? Het Waddengebied strekt zich uit van Denemarken tot Nederland en door vanwege zijn uitzonderlijke ecologische en geologische waarden staat de Waddenzee dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Unieke flora en fauna

Maak kennis met de speciale bewoners van dit prachtige stukje Nederland en dan bedoelen we natuurlijk de dieren. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met de zeehond of dat je een zeearend weet te spotten. Ook vogels als de grutto, de lepelaar en de stern komen veel voor op het eiland.

Actief ontspannen, het kan!

Zoals bij veel mensen bekend is, is Ameland uitermate geschikt voor een flinke fietstocht. Fiets dwars door de natuur, volg de mooiste routes en rust uit bij een restaurant voor een welverdiend kopje koffie. Maar, Ameland heeft meer te bieden. Je kunt er golven, surfen, kiten, paardrijden, zwemmen en nog veel meer. Voor de échte adrenalinejunkies is er natuurlijk het parachutespringen.

Over Ameland 

Zodra je bij Holwerd de pier oprijdt, merk je dat je de dagelijkse gang van zaken langzaamaan tijdelijk achter je kunt laten. Schreeuwende meeuwen, de frisse zeewind en de deining van de golven, je bent echt even weg. Ameland heeft vier dorpen en elk dorp heeft zijn eigen unieke cultuur en geschiedenis. Geniet van een diner met verse vis, beleef het landschap en proef de verse lokale ingrediënten bij ondergaande zon, wat wil een mens nog meer?

De Amelander

Amelanders staan bekend om hun gastvrijheid. Ze geven elke bezoeker een gevoel van thuiskomen en weten met een sterk verhaal altijd iets te vertellen over de mooiste locaties van het eiland of over het jutten op het strand.

Rust en natuur

Even helemaal weg van het drukke leven op het vasteland. Ameland is een prachtige locatie waar je helemaal tot rust komt. Ver verwijderd van vergaderingen, drukte, afspraken, verkeer en haast. Op Ameland kun je weer helemaal opladen. Genieten van het ritme van eb en vloed, de prachtige en steeds wisselende luchten in combinatie met het uitgestrekte strand. Dat geeft weer energie.

Rust en ruimte. Wat wil je nog meer? Kom naar Ameland.